DonsShadow

Intermittent knocking underneath

Recommended Posts

Hi Everbody,

My first time post so please forgive if this has been asked before.

I have had a 2009 2.2d SE x-type for 3 years and I love it. After going over a number of shallow potholes on a motorway a few weeks ago I noticed an intermittent knocking coming from underneath. I took the car to the garage I always use (They are Jag trained) and asked them to have a look. They said they couldn't find anything that might have caused the knocking apart from the exhaust being a bit loose and when I asked if they could do anything about it their reply was apart from replacing the exhaust no! They did find that one of the brake calipers was leaking which I had replaced.

I'm still getting this intermittent knocking if I go over a bit of rough road and it worries me. Anybody else experienced this or any ideas?

Many thanks

Don

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would put my money on the front drop links. I have plenty experience with them knocking but not showing any play when there checked over.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

No worries. Hopefully it will be sorted. Nothing worse than driving and hearing noises from your car. If it is the drop links make sure your paying roughly £11 per side from euro car parts. Don't go any cheaper as they really do not last more than 2 months. If they find no play in any part of the suspension including the anti roll bar, then i would be inclined to get the drop links done anyway as its the cheapest fix and typical cause. If that does not rectify the issue then im afraid its time to get stuck in under the bonnet and shake the living daylights out of everything. Or just turn the radio up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Don.

It would help to know where abouts the noise is coming from. Front, back, left, right or middle. Rear shocks, drop links and rear anti roll bushes can be a pain especially on the estate. Best of luck with it. Also, check that you don't have a broken spring.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem sorted turned out that o/s/f coil spring had broken. Now fixed and all OK. Thank you for all the help and suggestions, much appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...