Bill Bob

Interior lighting XF

Recommended Posts

The interior lighting on my XF does not come on when opening the doors. I have tried the solution on page 36 of the handbook with no success. Any ideas.

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Hi Bill Bob,

I looked in my Handbook and found that these interior lights can be in Auto or Manual mode. It looks like your interior lights are in Manual Mode. In order to put them into Auto Mode (lights should come ON when door is opened) you need to press the centre light with your finger and hold it on the light for a few seconds until it "blinks". I experimented with my lights and this is how I made mine go into Auto or Manual mode. In Manual Mode you can switch the lights On & Off but when you open a door the lights will NOT come ON. They will come ON when a door is opened in Auto Mode.........If your Auto/Manual Interior Lights fail to respond to this set up then you must have a "software" problem. I will be interested to know the result...........Regards..........Billyboy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your help Billyboy. The manual said nothing about touching the middle lamp!! I have just followed your advice and we now have lights when opening the door!! Thanks again. Kind regards .............. Bill Bob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Billyboy............fantastic !!

Just bought an 2012 3.0 Diesel XF but don't have any manuals and courtesy lights didn't work ! After following your instructions they do now !!

Thanks

Alan

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Alan, and welcome to the club.

You can download or even buy a manual via googling.  A tenner well invested.

Regards,

Peter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, i have the same problem.

I have got a XF Sportbrake 2018, but the interior lighting doesnt work. It is in Auto mode.

In the luggage rack neither.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I too have had this problem and have just followed the above advice - and problem solved. Many thanks Billyboy! 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Billyboy, mine was the same and after reading this post I went out to the car and followed your instructions and it worked :)

Cheers

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...