Search the Community

Showing results for tags 'transmission'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome to Jaguar Owners Club
    • New Members Introductions
    • Jaguar Owners Club Premium Membership Scheme
  • Jaguar Owners Club General
    • Jaguar Owners Lounge
    • Chit Chat - Non Jaguar Related
    • Review your Jaguar
    • Jaguar Insurance Discussions
  • Member Offers
    • Owners Club Insurance
    • The New Jaguar Owners Club Collection
    • Sponsor The Club
  • Jaguar Models
    • Jaguar XE Club
    • Jaguar XF Club
    • Jaguar XJ Series Club
    • Jaguar XK Club
    • Jaguar F-Type Club
    • Jaguar E-Pace Club
    • Jaguar F-Pace Club
    • Jaguar I-Pace Club
    • Jaguar X-Type Club
    • Jaguar S-Type Club
    • Jaguar Classic Club
    • Jaguar Racing Club
  • Jaguar General
    • Jaguar Technical
    • Guides & Reviews
    • Fuels, Oils, Additives and MPG Discussions
    • Jaguar Audio / Video / Electronics / Security Systems
    • Jaguar Car Care and Detailing Inside & Out
    • Jaguar Wheels / Tyres
  • Jaguar Marketplace
    • Jaguars For Sale
    • Jaguar Parts and Accessories for sale
    • Members Misc Items For Sale

Categories

  • Premium Member Discounts
  • Dealer Discounts
  • Non-Franchised Garages

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


First Name

Found 5 results

  1. Mark Five

    Is it my driving?

    Hi all, I'm now on my second S-type, a 2004 2.5 auto with 45k on the clock. A few weeks ago I had the transmission sump replaced (warped & leaking) after getting 'gearbox fault' with increasing frequency - which I also had with a previous S-type (2001 with 3.0 + 70k). When it happens I reset the 'box by switching off the engine and immediately starting up again (sometimes with a rolling restart in neutral). I also get the odd thump (gearbox? diff?) when it's changing gear, and when I accelerate after slowing down with engine braking. The 'gearbox fault' went away with the new sump and fresh oil = but now it's back again! Most of my driving is commuting in town (14 miles each way), and at relatively low speeds (London!), so I'm wondering - is it my driving technique (slow acceleration and engine braking) or is there an inherent problem with these gearboxes? Any ideas? Cheers, Mark
  2. Hi, I am new to the forum and to Jag ownership. I bought my 58 reg X Type 2.2D last August and it's been fine so far. Recently I have noticed a couple of instances of transmission slip which have given me cause for concern. Last auto I had that slipped was a 1979 Granada with a leaky box so I naturally considered low ATF. However, I am given to understand that the Jag box is 'sealed for life' which means messing about in the depths of the engine with a turkey baster in order to top up the fluid. A local garage will be looking at it and they have suggested it might just need a software update (or the top up) but it could be a replacement gearbox. The car only has 115k on the clock and had 2 previous owners about whom I know nothing. It doesn't look or feel like a hard used car. Since I've had it it's been used mainly for short local runs and the slipping manifested itself on a cold morning. If anyone has any insight to offer I would be grateful.
  3. Hi all I've noticed that especially in 5th gear, when going downhill in gear with my foot off the throttle, when the road levels out and I start applying a bit of throttle again, I get a brief clunk as though there's some slack in the drivetrain. I've searched the forums but as different people might describe it differently, I've been unable to find any previous posts on the subject. It's a 2005 X-Type 2.2d with 108k and manual transmission by the way. If anyone can cast any light on this, I'd be glad to hear what it might be, whether it indicates the beginning of a serious problem, and what might cure it! Thanks in advance. Andy
  4. Hi Everyone. New to this site, I have a jaguar x-type 2.5 auto on a 51 plate which has been exellent and very reliable for the last two years. Recently there was a loud bleeping in the car and it went into limp home mode with the transmission to engine light (red circle with 'i' inside) sortly follwed by the orange engine light comming up on the dashboard. I have taken it to several places and replaced the alternator and battery but the light still keeps comming on and going into limp home mode, basically no one knows whats wrong? Any ideas? Many thanks. Dan
  5. FarmerFox

    Transmission Level

    Hi all, I have noticed the transmission sump gasket is weaping, so want to get it done. I've had a quick look and I reckon I could do it myself, however I don't know a few of important factors: 1) how to check/top up the oil level, what oil is supposed to be in there (guessing Castrol ATF but not sure, better safe than sorry), and where the best place to get a gasket from. Any advise would be appreciated. Many thanks in advance Josh