Steelback

Members
  • Content Count

    49
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Steelback

  • Rank
    Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Yes - taken a couple of years ago now :)
  2. Apparently it is not a common problem on the X-Type, but a few cases have been reported on the S-Type. Here is what the mechanic told me - Warning lights, rev counter dropping off and a blank mileage display told me that the vehicle had lost its CAN communication network. The control modules use this network to pass information which also includes the security ID which will stop the vehicle from starting. The immobiliser system on this vehicle is software based and has a number of modules all linked together and passing data between then, it is not based on one unit. Here is an image of an X-Type dash with the problem
  3. Following the earlier post in this forum with ref immobiliser problems - the fault has now been traced to a can bus failure - will see if I can get some more details tomorrow when I pick the car up - just wondering whether it is a common problem or not. Found this on a Ford Mondeo site ( All fords fitted with can-bus have problems with ribbon type cable's. Later paired white twisted wire, has proved more reliable.)
  4. http://ticket.motorsportvision.co.uk/calendar/2011/march/120311-top-hat-op-.aspx
  5. Hi Got a build up of condensation in one headlamp glass - any ideas why and how to get rid ?
  6. Sign the petition at http://www.fairfueluk.com
  7. Just received my window sticker - many thanks, will stick it on when not raining :D
  8. Really looking forward to getting to some of the shows and seeing these marvellous cars :)