redjag

engine management light on

Recommended Posts

My engine management light has come on i checked it with the AA and they said it was a fuel glinch and as the car is

running okay not to worry they cancelled it out but after 20 miles it came on again, the car is a 2002 xtype 2.1 petrol

any ideas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

how many miles has the car done, has it been maintained by jaguar or an indie jag specialist?

A car of this age it could be a number of things the fuel filter (service part) could be the problem and would need to be replaced.

other issues are IMT valve gaskets worn (2x £6 replacements and 5 mins to replace)

Spark plugs need replacment

MAF sensor replacement

breather for the oil (over the rocker covers) could be leaking (common problem with the older smooth type) £20 replace as DIY

one of the sensors running out of tollerence and probs either needing a clean or re-program to bring into tollerance.

my guess would be oil breather, IMT rings and fuel filter the latter being the hardest to do as a DIY job

without the Error code there is very little in way of help unless ure in the Aberdeenshire area then I could plug into ODB with either reader or IDS system.

Share this post


Link to post
Share on other sites

how many miles has the car done, has it been maintained by jaguar or an indie jag specialist?

A car of this age it could be a number of things the fuel filter (service part) could be the problem and would need to be replaced.

other issues are IMT valve gaskets worn (2x £6 replacements and 5 mins to replace)

Spark plugs need replacment

MAF sensor replacement

breather for the oil (over the rocker covers) could be leaking (common problem with the older smooth type) £20 replace as DIY

one of the sensors running out of tollerence and probs either needing a clean or re-program to bring into tollerance.

my guess would be oil breather, IMT rings and fuel filter the latter being the hardest to do as a DIY job

without the Error code there is very little in way of help unless ure in the Aberdeenshire area then I could plug into ODB with either reader or IDS system.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I'm new to the forum but I have this problem on my xtype '04 reg 2.1 V6. I have replaced the mass air flow sensor to no avail. I get an awful shuddering at 3k rpm. Any help would be greatly appreciated 

 

thanks 

image.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...