bilmac

Gear Lever stuck in park

Recommended Posts

Hi Guys, I am new to the forum, if this has been discussed before forgive me.

Yesterday,,when I tried to engage drive to move away, the Lever refused to budge from park.

I tried various, like turning the engine off and on again, stamping on brake pedal, revving the engine, after about 5 minites it responded as normal, and remained normal over a number of stops / starts.

 

This morning it was ok, but when I stopped after an hour or so,when I tried to start again I had the same problem and again it responded after about 5 minites.

 

 

If it makes any difference, I have  XJ. V8 4.2 Sovereign  thanks bilmac

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

William,

 

I know it sounds silly, but is your battery ok ? these problems seem to start occurring when the battery is on it's way out , it might be worth trying an alternative one to see if it makes any difference .

 

or you could try some of these suggestions :

 

http://www.jaguarforums.com/forum/xj-x350-x358-xj6-xj8-xjr-28/shift-lever-stuck-park-85682/

 

ATB,

 

Trevor

Share this post


Link to post
Share on other sites

William,

I know it sounds silly, but is your battery ok ? these problems seem to start occurring when the battery is on it's way out , it might be worth trying an alternative one to see if it makes any difference .

or you could try some of these suggestions

http://www.jaguarforums.com/forum/xj-x350-x358-xj6-xj8-xjr-28/shift-lever-stuck-park-85682/

Thanks for that Trevor. While the car has been perfect with no problem selecting drive, I have been able to remove cover and identify how to over ride . Just in case it happens again before I get it sorted later this month. Thanks again, William

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like the gear selector bolt has worked itself loose. I had the same problem on my 2003 XJ6. You need a new bolt fitted. Fairly straight-forward. Hope this helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like the gear selector bolt has worked itself loose. I had the same problem on my 2003 XJ6. You need a new bolt fitted. Fairly straight-forward. Hope this helps.

Thanks Mykoolo, I had planned to have a look at it this weekend, hopefully thats all it is. William

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...