Sign in to follow this  
Jerry Brett

Range sensor issue?

Recommended Posts

So I have enjoyed  a couple of months of relatively trouble free driving if you discount the low speed gruffness and hanging on to the lower gears for what feels like too long.  No stalling, no limp mode. Until yesterday when I pulled out a side turning and yahoo, there 's the limp mode indicator and Gearbox Fault flashing on the dash.  Now I know that every other fault has not ultimately been down to the gearbox but the car's recent behaviour set me to wondering.  I recently heard about an Omega which had a range sensor fault which was causing similar symptoms to mine.  Obviously I will have to go and get it code read again but does anyone want to advance any theories on whether I am barking up the wrong tree?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

This may sound strange, but if you have a Scantool handy, look for a Canbus error. A Canbus error (bad Canbus module/Earth issue/ECU issue) can cause gearbox and other random errors.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alas no scan tool.  My local garage will probably do it for free (or for a beer or two).  Any idea of ball park cost of fix?

Sorry for delay in replying. This is my third attempt.  Phone kept accepting response then losing it!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this