Jump to content


coolant sensor intermittent fault


uncle al
 Share

Recommended Posts

help   I have a display come up on the dash which says low coolant level. this display comes and goes,   however temp gauge is fine and coolant level is also fine. my conclusion is a sensor problem. where is the sensor and how easy is it to replace? that assumes I am correct   any ideals please   alan

Link to comment
Share on other sites

I think you are right about it being a sensor problem, Alan.  Before they had these sensors you just had to look at the coolant level and if it was OK then the car was OK.

 

It can't be far away from the coolant reservoir, but my old technique would be  to give it a thump with a lump hammer doesn't work with these modern things.

 

Peter.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ok people it seems that the sensor is working fine. so now the problem is coolant loss and quite dramatic. no drips or wet patches but header tank empties in 50 miles or so. a mechanic spotted that there was a residue in the header and thought it may have been radseal or similar. now im thinking Oil !!. any ideals?                  alan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share





×
×
  • Create New...



Forums


News


Membership