mrpopey

no starter motor

Recommended Posts

Car has been stood for 6 days waiting for a set of injecters to arrive and now it wont crank over.

Battery is fully charged and both keys work the doorlocks etc but when you put the key in and try to start it theres no sign of anything from the starter motor. Was fine before it was parked last friday but now no matter what i try no starter motor.

HELP ! ! !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jimmy,

 

Have you checked the fuse?

 

Other than that it could be a loose connection or bad earth.

 

Regards,

 

Peter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jimmy is it a manual or petrol.it may sound silly.if it's auto shift the gear selector through the range .Make sure the lever is right in park or neutral sometimes the switch sticks.nigel

Share this post


Link to post
Share on other sites

I phoned HA Fox this afternoon and they say its the PATS and needs diagnostics on it or could be the keys have lost thier codes, really ?

Anyway the injecters have been changed and the car was booked to have the mobile diagnostics man back tomorrow to code the injecters to ecu so looks like hes got another job to do while hes here.

How can both keys lose thier codes when they aren't being used ? they still work remote locking and boot lock and car park light.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi jimmy spoke to my mate today, he had the same problem, yes the injectors do have to be calibrated to the engine. Good luck. Nigel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update

 

Injecters were coded in and calibrated on Friday after the PATS issue had been resolved and was told there was a lot of unburnt fuel in the exhaust system which there was and to leave the engine running to clear the unburnt fuel out.

 

Well i did this, left it running for a while then turned the engine off to refit the engine cover and guess what ?      same PATS issue as before    engine wont turn over and red light in the centre console wont clear. Never touched anything while i fitted the engine cover other than removing oil filler cap and dipstick but when i went to restart the car PATS has locked out the starter again.

 

Not had the car three weeks but already i'm losing patience with it. Now got to wait again till Friday as diagnostic bod only does this area on Fridays and cant find anyone else whos capable or prepared to come and have a look.

 

Looks like i wont be keeping the piece of crap very long !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update

Mobile diagnostic chappy cam out again yesterday and couldn't clear the pats issue. Looked all through everything and found that the abs module wouldn't communicate with the rest of the system so he reckoned it was the abs module at fault and said to change the abs module.

I sourced a replacement like for like, same part number and from same year and model and have just changed it over and guess what ?

Still the same, pats light still on and wont go off so still wont crank engine over.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...