Robinson398

Loud clunk under acceleration

Recommended Posts

Hi All

 

I recently bougfht my first Jaguar, a 2007 X Type 2.5 V6 petrol.

 

Whilst taking it on its first long run I had to overtake on the motorway and accelerated hard from about 60 mph, as I did so there was a loud clunk/bang from the front end. I took my foot off and tried again adding power slowly and there was no problem, I then tried again adding power hard and the clunk/bang happened again.

So my question is, doesd anyone have any idea what it could be?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 hi Dave firstly welcome to the club

 

i had something along the same lines  in my old x300 yrs ago, it turned out to be an engine mounting ? maybe have a look around the engine bay  and give a few things a wiggle or the exhaust pipes etc  best with two people one sat inside the car to give it a rev up & see if anything is loose etc if you cant move or see anything then it may be a trip to the garage 

 

I KNOW I DONT HAVE TO TELL YOU THIS BUT PLEASE KEEP YOUR HANDS & ANY LOOSE CLOTHING OUT OF THE WAY OF ANY  MOVING PARTS 

 

sorry i cant help any futher 

 

Ron 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi dave and welcome mate, I am sorry cant help you in this case but when you get to the bottom of it let us know

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...